13.11.2014

Teearvostelu: Clipper Organic White with Orange

Silkkipussin keskeinen ajatus on arvioida kaupallisia teelaatuja - tosin varmaan jotain erikoisuuksiakin tulee harvakseltaan esiteltyä. Pääpaino on kuitenkin sellaisissakin nimissä kuin Twinings, Lipton, Nordqvist ja Clipper, joka saa nyt kunnian olla ensimmäisen arviopostauksen pääosassa. Valkoinen appelsiinitee pitää tällä hetkellä ykköspaikkaa suosikkilistallani.


PERUSTIEDOT

Mitä: Appelsiinilla maustettu valkoinen luomutee valkaisemattomissa ja naruttomissa pusseissa
Mistä: Punnitse&Säästä, ekokaupat, hyvällä tuurilla myös isommat marketit
Hintahaarukka: 3-5 € / 26 pss

Clipperin teet eivät tähän mennessä ole koskaan tuottaneet pettymystä. Siis makunsa puolesta; halvimpia mahdollisiahan luomuteet eivät aina ole. Paljon kalliimpiakin teetuotteita toki vielä löytyy, mutta valkoisen pussiteen hinnat taitavat yleensäkin pyöriä aika lailla samoissa lukemissa kuin tämänkin teen. Syynä lienee se, että valkoinen tee ei vielä ole saanut kovin suurta jalansijaa suomalaisessa teehyllyssä.

Uutta teelaatua kokeillessa ei minusta kuitenkaan kannata liiaksi pihistellä. Ei ole syytä rynnätä ostamaan sitä kalleinta ja hienointa mahdollista, muttei myöskään aloittaa sillä halpismerkillä. Varoittava esimerkki: ensimmäinen juomani valkoinen tee oli jotakin "kiinalaistyylistä" á la Lidl. Ja se oli pahaa. Myönnettäköön, että silloin saatoin myös tietämättömyyttäni tehdä sen perusvirheen, että haudutin teeni aivan liian kuumaan veteen, mutta ei se järkyttävä maku yksin siitä johtunut. Sama sääntö ei muuten suinkaan koske kaikkia Lidlin omia teelaatuja, mutta tuo nimenomainen valkoinen oli karmeaa.

Takaisin Clipperiin. Pidän appelsiinista, joten ei ole mikään ihme, että ihastuin tähän teehen alta aikayksikön. Valkoisen teen ominaismaku on minusta paljon miedompi kuin esimerkiksi vihreän, joten vallitseva maku todella on appelsiini - olematta kuitenkaan esanssinen tai liian makea. Sama pätee myös tuoksuun. Syy lienee se, että Clipper ainakin vakaasti väittää, ettei teehen lisätä mitään keinotekoista. Kaikki mausteet ja makuaineet ovat luonnollisia, mikä on tuotetta maistellessa helppo uskoa. Myös pussit ovat ymmärtääkseni luonto- ja ihmisoikeusystävällisesti tuotettuja, mutta toisaalta luulisi irtoteeversion olevan vielä parempi vaihtoehto. Myös kuluttajan kannalta, koska irtotee tulee usein pussitettua versiota halvemmaksi. Tästä tuotteesta ei kuitenkaan ole tarjolla kuin pusseja.


Jos et pidä appelsiinista, tämä tee ei ole sinua varten. Poikaystäväni juo kyllä toisinaan esimerkiksi appelsiinimehua, mutta appelsiiniteen tuoksu tuntui kuulemma vastenmieliseltä. Makuasioista ei voi kiistellä - tosin ihmettelen silti pienesti, miten tätä voi olla rakastamatta. Kuulostan maksetulta mainokselta. Totuus toki on, että sain paketin ilmaiseksi, mutta kyseessä on ihan viattomasti ystäväni minulle ostama yllärilahja kiitokseksi kissanhoitajana toimimisesta. Eikä mulla muutenkaan ole syytä valehdella, kuten tulevissa teearvioissa varmaan tullaan huomaamaan.

TUOMIO
Plussat: Hyvä maku ja tuoksu, kaunis pakkaus, ekologinen ja eettinen tuotantotapa.
Miinukset: Irtoteeversiota ei ole saatavilla. Joitakin saattaa häiritä pussien naruttomuus ja teen hinta.
Ostaisinko uudestaan: Kyllä
Arvosana (1-5):

Näin blogin alkutaipaleella olisin aivan erityisen iloinen kaikesta palautteesta ja kommentoinnista blogin ja postausten toimivuuteen liittyen. Kaikki ideat, palautteet ja ehdotukset ovat minulle iloksi ja avuksi ja auttavat tekemään blogista kiinnostavamman!

2 kommenttia:

 1. Hyvä arvostelu!

  Tutuistuin itse Clippereihin vasta nyt kesällä. Lemppari tee on juurikin tuo arvostelemasi appelsiinitee. Harmi, että multa loppui tuo pari viikkoa sitten, ihan pakko tilata sitä lisää ruohonjuuresta. Sitruunateekin Clipperiltä on hitsin hyvää! Ja nuo pakkaukset on kyllä ihanat. Oon myös tykännyt siitä, ettei pusseissa oo lankoja, vaikka aluksi se oudolta tuntuikin. Maku on Clippereissä hyvin aito, huomasin sen varsinkin pari päivää sitten kun siemaisin viimeisin pussin sitruunateetä ja hetkeä myöhemmin join Twiningsin sitruunaa.. Ei enään markettien perus maustettuja teepussukoita minun kaappiini! (Uutuuksia tosin on pakko testailla.. :D) Tosin ero tod.näk. oli niin hirmuisan suuri, että Clipperi oli valkoista teetä kun taas Twinings... vihreää? Oli miten oli, vaikka kumpikin olisi ollut samaa laatua niin sitrus aromissa oli huomattava ero näiden kahden välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo kyllä sen eron maistaa vaikka kyse olisi maustamattomasta teestä. On meinaan Clipperin vihreä aivan toisen makuista kuin vaikka Lord Nelsonin, vaikka jälkimmäinenkään ei itse asiassa ole mitenkään pahaa. Nuo naruttomat pussit on turhauttavia silloin, kun ei ole teepalloa tai pihtejä saatavilla (esim. yliopiston kahvilassa take-away -teetä hakiessa), mutta tosiaan kun sen saa siististi palloon kotona niin ei mitään ongelmaa. Markettiteestäkin löytyy hyviä ja edullisia vaihtoehtoja, mutta onhan se luomu aina luomua. Valkoista ja vihreää on sikäli kyllä vähän paha verrata, että vihreän maku on minusta läpitunkevampi, vaikka tee olisi voimakkaasti maustettuakin. Valkoinen on lopulta aika mietoa. :)

   Poista

Sana on vapaa, kunhan muistetaan hyvät tavat. :)