6.2.2016

Teearvostelu: Xtra Ruusunmarja-hibiskus

Kyllä, luitte otsikon oikein. Olen yleensä ohittanut halpamerkkien teet ja haudukkeet automaattisesti vaivautumatta edes maistamaan niitä, mutta tulin taannoin pohtineeksi, että mitäköhän ne muuten yleensä maksavat. Niinpä pysähdyin kauppareissullani katsomaan S-marketin teehyllyä ja näin, että Xtran haudukkeiden hinnaksi on asetettu 0,99 euroa. Mutta voiko halpa olla hyvää?

xtra2

PERUSTIEDOT
Mitä: Ruusunmarja-hibiskushauduke
Mistä: S-ryhmän kaupat
Hinta: n. 1 euro / 20 pss

Ensimmäisenä on otettava huomioon, että kyseessä on hauduke, eli juoma ei sisällä teepensaan lehtiä lainkaan. Eikä ainesosaluettelossa ainakaan myönnetä, että mukana olisi mitään lisäaineitakaan - vain ruusunmarjaa ja hibiskusta. En siis vertaisi tätä Xtran teetuotteisiin. Sata pussia mustaa teetä alle parilla eurolla on vähän turhan epäilyttävää.

Epäilyksellä mä tosin suhtauduin tähänkin tuotteeseen, mutta oikeastaan ihan turhaan. Paketti ja pussit ovat toki ulkomuodoltaan hyvin riisuttuja, ihan rehellisesti halpoja. Ehkä se herätti epäluuloja. Toisaalta paketin merkintöjä katsoessani mietin, että jos haudukkeessa todella on vain kaksi ainesosaa, täytyy tunaroida aika huolella, että homma menisi täysin pieleen.

Ja oikeasti: haudukkeen maku on pehmeä, muttei liian makea, ja vaikka enemmän itse suosinkin teen makua, olen silloin tällöin juonutkin ruusunmarja-hibiskusta. Esimerkiksi tähän iltaan se sopi mulla hyvin, kun olen tuntenut oloni väsyneeksi ja nuutuneeksi päiväunista huolimatta (veikkaan, että torstaisella verenluovutuksella on jotain tekemistä asian kanssa). Hauduke tuo mukavan lämpimän olon, ehkä vähän toisella tavalla kuin aito tee.

xtra1

Halpamerkkien haudukevalikoimat ovat tietysti aika simppeleitä. Suppeita ja perinteisiä, juurikin sitä kamomillaa, piparminttua ja hibiskusta. Jos haluaa erikoisempia yhdistelmiä, pitää tietenkin maksaa enemmän, mutta jos perusmaut riittävät - kuten mulla, joka juon aika vähän haudukkeita, ellen testaile niitä blogia varten - en näe, miksei rahojaan voisi säästää vaikka laadukkaamman teen ostamiseen ja hankkia haudukepussinsa halvemmalla. En jaksa uskoa, että Xtra ja vaikkapa Clipper kykenisivät tekemään niin erilaisia haudukepusseja, että ero olisi todella huomattava.

TUOMIO
Plussat: Hinta-laatusuhde.
Miinukset: Identiteettikriisi, joka seuraa siitä, että oikeasti pidät halpatuotteesta
Ostaisinko uudestaan: Yllättävää kyllä, mutta voisin hyvinkin ostaa
Arvosana (1-5): 4 (koska en mä nyt ihan korkeimpia pisteitä kehtaa Xtralle antaa)

Tänään 6.2. vietetään muuten myös teen päivää, joten kannattaa vilkuilla, miten lähialueiden kahvilat ja etenkin teekaupat ovat sen huomioineet. Teen päivän Facebook-ryhmästä löytyy tietoa tarjouksista ja tapahtumista.

5 kommenttia:

 1. Piristikö tuo hauduke paljon? Minulla on etsinnässä sopiva lämmin iltajuoma, mutta en pidä oikein mistään haudukkeista, joita olen kokeillut, enkä esim. kamomillan mausta sitten yhtään. Ja tosiaan mitään teetä tai kaakaota en voi illalla juoda, jos aion päästä järkevään aikaan nukkumaan.

  Etsinnässä on siis hyvänmakuinen hauduke, joka ei piristä. Ruusunmarjan mausta olen tykännyt ainakin mehussa, joten se täyttäisi vähintään yhden ehdon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, no periaatteessahan hedelmähaudukkeissa ei pitäisi olla ainakaan kofeiinia, muista piristävistä ainesosista en osaa sanoa - mä en ole niille muutenkaan herkkä niin en huomannut piristävää vaikutusta. Taloudellinen tappio ei ainakaan ole suuri, jos kokeilet tätä eikä se sitten sovikaan. :D

   Poista
 2. Mulla on vähän huono tapa ostaa noita ihan halppiksiakin vaan tuoksun perusteella ja sitten kotona valittelen, kun maku on ihan mitäänsanomaton. Jostain toki olen tykännytkin, mut monesti se menee just niin, että tuoksu on paaaaljon parempi ja sitten sitä samaa vahvuutta odottaa maultakin :/ Nyt uusin herkku on Lidlistä löydetty vanilja vihreä tee (en valitettavasti muista valmistajaa), joka kans tuoksuu tosi hyvälle, mutta kun teetä hiukan makeuttaa, niin on ihan ok makuinenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sehän se monesti on, että tuoksu pettää, varsinkin esanssimaustetuissa teetuotteissa. Haudukkeiden kohdalla se tuoksu onkin kai yleensä lähempänä makua kuin teessä. Jos sulla on sitä Lord Nelsonin vaniljateetä, niin se on munkin mielestäni halpisteeksi ihan pätevä. :D

   Poista
 3. Aww thanks! I am completely agree with you, I am an amazing fan of your site,

  genuine guard post Keep making such stunning post,

  Pest Control Services in Jaipur:

  Are you troubled with cockroaches, mosquitoes, ants, insects, lizards in the house? These insect-moths not only spoil your beautiful house and furniture but also threaten your health.

  Thanks for sharing.  Pest Control in Jaipur  Regards

  Sameer

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kunhan muistetaan hyvät tavat. :)