2.1.2016

Teearvostelu: Twinings Green Tea Mango & Lychee

En ole pitkään aikaan ostanut teetä. En ole oikeastaan ihan varma, miten olen siinä onnistunut, mutta itsehillintäni on ollut ihan huimaa. Voi olla, että syksyllä ostamani lokerikko auttoi tajuamaan, paljonko mulla ihan oikeasti teetä on. Pakkasin muovilipaston täyteen irtoteepusseja, eikä sinne siltikään mahdu kaikki tee, jota olen tullut ostaneeksi. Hups.

Pussitee mulla alkoikin olla suhteellisen vähissä, koska olen aina välillä lahjoittanut sitä äidilleni ja veljelleni. Tänään mä sitten kauppareissulla sorruin. Yleensä vaikein paikka mulle on ollut Punnitse & Säästä teeosastoineen, mutta tällä kertaa rahani vei ihan vaan marketin kaupallinen pussitee. Pyörittelin silmiäni Nordqvistin Paddington-teekokoelmalle, jolla ilmeisesti tavoitellaan perheen pienimpiä teenjuojia, koska mustaan teehen oli sekoiteltu kaiken maailman karamelleja ja muita ällömakeita esansseja.


K-marketin teehyllylle oli edellisen tarkastelun jälkeen tullut aika paljon kaikkea uutta. Tai jotenkin ainakin tuntui, että valikoima oli muuttunut, ehkä myös monipuolistunut. Se on tietenkin hyvä juttu. Olin jo poimimassa koriini marjoilla maustettua vihreää teetä, kun katseeni kiinnittyi sen eksoottisempaan serkkuun: mangon ja litsin makuinen vihreä tee. Mangoa ei tule usein syötyä, mutta litsistä en tiedä tuon taivaallista. Mulla ei ole mitään käsitystä, miltä se maistuu. Siispä kokeillaan.

PERUSTIEDOT
Mitä: Mangon ja litsin makuinen vihreä tee
Mistä: Marketit valikoimasta riippuen
Hintahaarukka: 4-5 € / 25 pss

Paketista huokuu odotetusti makea, hedelmäinen tuoksu, joka muistuttaa mangoa. Tosin mä en tiedä, miltä litsi tuoksuu, joten en tiedä, paljonko sitä on tähän sekoittunut. En oikein osaa päättää, onko haju häiritsevän esanssinen vai ei. Paketissa puhutaan luontaisista aromeista, mutta väittäisin että mikään mango ei tuoksu ihan noin makealta, ellei se ole ylikypsä tai uinut sokeriliemessä. Mutta tältähän hedelmämaustetulla teellä on tapana tuoksua.


Entä se maku sitten? Ehkä mangoa, mutta hyvin pliisua sellaista. Onneksi ei sentään yliesanssista mangoa. Vihreä teekään ei oikein maistu läpi. Ensimmäinen mielikuvani oli, että tee maistuu "harmaalta". Siis ei oikein miltään, muttei silti ihan pelkältä vedeltäkään. Toisen kupin jälkeen olo oli edelleen sama. Hämmentävää, muttei järin mairittelevaa Twiningsille. Lieneekö vika sitten teessä vai minun makunystyröissäni, mutta sukulaisille kiertoon taitavat lähteä nämäkin pussit. Eikä mulla edelleenkään ole harmainta aavistusta, miltä litsi maistuu.

TUOMIO
Plussat: Tuoksu. Se on ihan siedettävä.
Miinukset: Tee ei maistu miltään. Siinä se kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Ostaisinko uudestaan: Tuskin
Arvosana (1-5): 1

5 kommenttia:

 1. Ihanaa ihanaa, tee on yksi suuri pahe itselläkin ja jos keittiössä olisi enemmän tilaa, teetä varmaan tursuilisi joka kaapista :D Mutta nyt kun pääsen kysymään oikein "asiantuntijalta", niin sanoppa, mistä löydän hyvää omenateetä? Olen joskus ihan pienenä juonut yhtä, joka jäi kalvamaan takaraivoon.. enkä yksinkertaisesti ole enää löytänyt mistään vastaavaa! :/ Nyt viimeisin kokeilu on Liptonin (heh heh) green tee apple mint. Ihan ok, muttei sitä, mitä etsin.. Halp! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt täytyy sanoa että "asiantuntemukseni" ei tässä kyllä suuremmin auta...omenalla maustettua teetä tuntuu olevan ainakin Suomessa markkinoilla tosi vähän. Twiningsilla taitaa olla vihreää omenateetä saman tyylisessä pakkauksessa kuin tämä mango-litsi, sitä olen joskus juonut ja se oli mielestäni ihan ok. Yksi vaihtoehto on kokeilla omenahaudukkeita, ellet nimenomaan halua teetä. Niissä omenan rinnalla on usein kanelia ja muita mausteita. Mulla on joskus ollut Shoti Maa -merkin Joyful Silencea, omena-sitruunahauduketta. Muistelisin sen olleen myös ihan hyvää, löytyy nykyisin hyvällä tuurilla marketeista ja muistaakseni myös Ruohonjuuresta. Granaattiomenalla maustettua teetä kannattaa ehkä myös kokeilla, jos se olisikin sopivampi. Vähän arvailuksi meni, mutta toivottavasti tästä oli apua. :D

   Poista
  2. Hei kiitti tästä, täytyykin lähteä etsiskelemään! :) Tuosta granaattiomenasta tykkään myös ja sitä löytyy hyllystäkin, mutta se ei ihan vastaa sitä mitä haen.. Tässä on kuitenkin käynyt niin, kuin yleensäkin, että kyseinen maku on joko lopetettu kokonaan tai sitä on muuteltu niin, ettei se maistu enää samalta :/ Mutta etsintä jatkuu! :)

   Poista
 2. Mulla on ollut vähän sama vaikutelma Twiningsin teestä. Tuoksua riittää, mutta maku on olematon. Tosin tästä yksilöstä ei ole mitään kokemusta. En ole siis aikoihin enää Twiningsia ostanut vaan siirtynyt ihan muihin merkkeihin, joissa on enemmän makua.

  Olen tämän tainnut sanoa joskus aiemmin (tai ainakin olen ajatellut sitä), mutta tosi kiva, kun pidät tätä blogia. Aktiivisena teenjuojana tätä on mukava seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä tee oli kyllä pettymys. Mun mielestäni Twiningsilla on pussiteeksi ihan hyviäkin tuotteita, mutta tää oli mauton. :/ Ja kiitos, kiva että seuraat blogiani! Mua on harmittanut kun bloggailu on jäänyt niin vähiin, mutta ehkä tää tästä kevään aikana taas piristyy. :D

   Poista

Sana on vapaa, kunhan muistetaan hyvät tavat. :)