15.3.2015

Teearvostelu: Forsman Puolukka Vanilja

Kuten taannoin kerroin, tämänkertainen arvioinnin kohde oli ostoksena vähän sellanen villi kortti. Mä kun en puolukkaa kovin usein tule käyttäneeksi ja pakkauksen kuvituskin oli mun silmääni ärsyttävä. Sellainen keski-iän ohittaneiden täti-ihmisten nätti enkelietiketti ruusukoristeilla. Olen melkein yllättynyt, ettei toiselle puolelle ole liitetty jotain aivan yhtä imelää (tekopyhää) värssyä. Sellaista, joita ne edellä mainitut tantat jakavat kymmenen peräkkäin aikajanallensa joltain Facebook-sivulta, jonka nimeen sisältyy vähintään yksi yhdyssanavirhe.

Toisaalta harvoinpa sitä pelkän nätin paketin takia teetä ostaa. Tälläkin kertaa tuoksu oli lopulta se, joka houkutteli mut ostamaan Forsmanin puolukkateetä. Pussista nousee yllättävän voimakas, muttei lainkaan pistävä, vaan pehmeän makea puolukan ja vaniljan tuoksu. Vähän kuin joku pehmeä puolukkamakeinen, mutta ei sellainen keinotekoisen esanssinen. Arvostan - tämä kun olisi voinut mennä myös pahasti metsään.


PERUSTIEDOT
Mitä: Puolukalla ja vaniljalla maustettu vihreän ja valkoisen irtoteen sekoitus.
Mistä: Hyvällä tuurilla mikä hyvänsä Forsmania myyvä ruokakauppa, mutta valikoimat vaihtelevat, joten varmimmin Punnitse & Säästä tai joku muu liike, jolla on isompi valikoima Forsmanin teetä.
Hintahaarukka: 2-4 € / 60 g

Arvostan myös teen makua, vaikkei se kovin teemäinen olekaan. Se noudattaa yllättävän hyvin tuoksun antamia vihjeitä: jännää marjaisuutta, mutta päällimmäisenä on kuitenkin vanilja. Tee on aika makeaa ja vähän mehumaista, eikä itse asiassa lainkaan teen makuista - enemmän mieleeni tulee English Tea Shopin karpalo-vaniljahauduke. Forsmanin versiossa on kuitenkin vihreää ja valkoista teetä sekaisin, mutta vahvat mausteet peittävät sen alleen. Ja näinhän se maustetussa teessä yleensä on vähintään jossain määrin.

Minusta maustettu tee kuitenkin harvoin maistuu näin vahvasti sille, mitä pussin kyljessä luvataan. Suklaateetä ostava pettyy monesti, kun luulee saavansa kaloritonta kaakaota, mutta se ei sitten maistukaan samalle kuin O'boy. Tässä tapauksessa pettymys ei liene niin suuri, jos nimenomaan ei halua tuntea teelehtien tuomaa makua suussaan. Olen tarjonnut tätä parillekin vähemmän teehen tottuneelle, ja he ovat pitäneet siitä kovasti - ehkä juuri edellä esitetystä syystä. Taisipa joku jo tuumata ostavansa tätä, kunhan sattuu sopivasti teehyllylle kauppareissullaan.


TUOMIO
Plussat: Hyvä tuoksu ja maku, jotka myös vastaavat toisiaan hämmästyttävän hyvin. Edullinen.
Miinukset: Jos teen makua toivoo, sitä ei tästä juuri saa. Joidenkin makuun tämä voi olla liiankin makea; ei ainakaan mielestäni tarvitse sokeria tai muuta makeuttajaa.
Ostaisinko uudestaan: Todennäköisesti.
Arvosana (1-5): 4

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa sellaiselta, että tuota voisi vaikka ostaakin, etiketistä olen samaa mieltä. Vinkkinä että samantyylinen on myös Forsmanin Piparminttuenkeli-tee, sekin on lällystä etiketistään huolimatta kokeilemisen arvoinen, raikkaan makuinen musta tee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista, eipä olekaan pitkäksi aikaa unohtunut kommenttisi vastaamatta...pahoittelen. Mä en henkilökohtaisesti oikein tykkää piparmintusta teessä (menee höyryn mukana ikävästi hengitykseen, koen sen epämukavana enkä helpottavana ja avaavana kuten monet muut), joten mulla jäänee etiketin kannustamana tuo kaupan hyllylle. :D Kiitos kuitenkin vinkistä. :)

   Poista
 2. Moikka, kaimasi täällä kirjoittaa! Päätin oikein laittaa kommenttia, että sulla on aivan mahtava blogi, ja osaat hienosti pukea mielipiteet sanoiksi. Kuvat ovat erittäin hyvä idea luoda meille lukijoille kuva teestä, jota ostit. Voi sitten itsekin pohtia, kannattaisiko tuota samaa ostaa vaiko ei. Olen aikanaan pitänyt blogia minäkin, ja helposti siihen uupuu, joten anna mennä ja piristä meitä tällä blogilla jatkossakin!

  Mistä muuten yleensä ostat teesi, jos ostat irtoteetä ""oikeasta"" teekaupasta? :)

  Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos kommentista ja kehuista! :) Blogin kirjoittaminen on tosi kivaa, mutta valitettavasti mun postaustahtini on muiden kiireiden takia edelleen aika harva. :/ En kuitenkaan ole unohtanut tätäkään blogia, kyllä mulla on suunnitteilla vaikka minkälaisia juttuja kunhan vaan ehdin toteuttaa. Teen kuitenkin mieluummin ajatuksen kanssa ja huolella kuin hutaisemalla. :)

   Tampereella asuvana mun teekaupoissa käynti on todella harvinaista, täällä kun ei tietääkseni ole kuin yksi teehen erikoistunut liike, sinne en ole vielä päässyt käymään. Helsingissä käydessäni saatan piipahtaa esim. Théhuoneessa tai The Ouncessa. Osittain senkin takia, että läheskään kaikkien suomalaisten "saatavilla" ei ole tuollaisia nimenomaan teehen erikoistuneita kauppoja, kirjoitan Silkkipussissa enimmäkseen juuri kaupallisista teetuotteista. :) Toinen syy on se, että mä en tästä harrastuksestani huolimatta ole mikään suuri teeasiantuntija, jätän hienostuneempien tuotteiden arvioinnin paremmin aiheeseen perehtyneille. :P Mukavaa kevättä ja kesän odotusta sinullekin! :)

   Poista
 3. Mainio arvostelu ja hauskasti kirjoitettu. Usein forsmanit jäävät pakettiensa vuoksi hyllyyn, kun en selvästikään ole naivismienkeli -kohderyhmää. Ehkä tätä voisi maistaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Forsmanilla on ihan suht tyylikkäitäkin paketteja, mutta kieltämättä toisen tyylisillä voisi tavoittaa laajemmankin kohderyhmän. Ehkä. :D Suosittelen tämän teen maistamista paketista huolimatta. :D

   Poista

Sana on vapaa, kunhan muistetaan hyvät tavat. :)